420m² and 350m² basement

Project 2010-2011

 

The shape of the plot was a determining factor in the design of this three-storey duplex house with a basement and a swimming pool: The building is an elongated rectangular running along the long and narrow site. The first apartment which is reserved for the clients – a family of four – comprises the entire ground floor, a part of the basement and a part of the first floor and has exclusive use of the swimming pool. The remaining first floor and the entire second floor constitute a separate independent apartment either for rental or for sale. The common areas of the mechanical installations and the parking spaces are located at the basement.

The clients’ desire for maximizing the available outdoor area for the family and for having direct and exclusive use of the garden, despite the narrowness of the plot, led to the retreat of the south side of the ground floor by 1.40m, thus allowing the development of the upper levels on a cantilevered beam.