Design  2014

Construction 2015-    

 

The expansion of the Kechris Winery will enable the wider reassessment of its premises, both in the sense of grouping existing and new production units, and of creating paths and areas that can be visited by the public.

The architectural design will focus on the creation of a harmonious continuity between the existing stone administration building, the production area, and the new spaces, on the morphological differentiation of the construction phases of the complex, on the creative reference to industrial architecture elements, and on the conceptual integration of the area’s wetland.

The pitched roof will go around the perimeter of all buildings, unifying the entire complex, but also contributing to the disruption of the tall building volumes of the production premises, creating a medium height zone. This new layout ensures a continuous indoor zone for employee transition from one area to another, minimizing their outdoor movement.

The tour of the winery should follow the production procedure. The space is situated in direct contact with an inner courtyard that will be used for outdoor tastings. Special attention will be paid to the protection of the semi-outdoor exhibition area against strong, northerly winds, with sliding vertical surfaces. This space shall house a permanent collection of production objects, as well as the evolution of the production process towards the final product. The materials used have elements that refer to human intervention in the nearby wetland.

Functional outdoor areas will be separated as well, since vehicle access, in terms of direction and parking,  shall be reassessed. 

The tour shall continue along the western boundary of the complex, where the story of the wetland will unfold through outdoor routes and rest stops, while the new planting aims to reinforce the area’s microclimate.