The slope of the land was put to advantage for the benefit of the winemaking process. 

 

The layout of the spaces allows for guided tours without disrupting production.

Interior and exterior areas can also be accessed by wheelchair users.

 

The composition of the building volumes allows views of the imposing rock of Exombourgos.It is the Castle of Tinos that has lived intense periods of habitation in the past.

 

Following a ‘path’, an element so familiar to the Cycladic landscape, the tour starts at the level of the green roof of the building that houses the vinification process.

The principles of bioclimatic design have been adopted. Flat roofs are planted, the layout of the openings ensures natural ventilation and pergolas are covered with climbing plants providing adequate shading of the outdoor working areas and the buildings. The use of the traditional ‘sardine’ technique in the external coatings contributes to the partial self-shading of the facades.

Stavropoulou Elena, design, greek architects
Stavropoulou Elena, design, greek architects
Stavropoulou Elena, design, greek architects
Stavropoulou Elena, design, greek architects